The Great Gatsby Game

En venn på Facebook gjorde meg oppmerksom på dette Great Gatsby-spillet, opprinnelig laget for old skool Nintendo, som man kan spille gratis på nettet.

Legenden skal ha det til at det ble funnet på et garasjesalg.

Prinsippet minner nokså mye om Super Mario. Helten er fortelleren i boka, Nick Carraway, og første oppdrag er å finne Gatsby. Det er ikke så lett, man skal ikke bli forført av Flapper-damene som danser på bordet og bartendere kan drepe, men heldigvis får man ekstra liv av coctailene. Finner du en kul ny dress, gir det ekstra beskyttelse.

Se opp for de ville flapper/party-jentene! (klikk på bildet for å se større)

Nå skal det sies at jeg så vidt har kommet meg ut i hagen (i spillet) et par ganger, siden skillsene mine er temmelig rustne, men det er gøy. Jeg skal definitivt fortsette.

Romanen «The Great Gatsby» er for mange «den store amerikanske romanen», en melankolsk kjærlighetshistorie fra jazz-alderen om den ekstravagante festholderen Tom Gatsby. Den er skrevet av F. Scott Fitzgerald (mannen til Zelda fra forrige innlegg), og utkom første gang i 1925.

Boka er filmatisert før, med Robert Redford og Mia Farrow. Nå er en ny film på gang med Carey Mulligan (fra An Education) og Leonardo DiCaprio i hovedrollene. Det er «Moulin Rouge» og «Romeo og Julie» regissør Baz Luhrmann som skal stå bak kameraet. Bare det ikke blir så kjedelig og selvhøytidelig som «Australia», så gleder jeg meg.

2 Comments

Legg inn en kommentar