Skrivereise


Inngangen: Den egentlige grunnen til at jeg er her i Gøteborg er for å skrive. Det var en uhørt følelse av luksus å bestille et hotellrom i Gøteborg i to dager, uten at jeg hadde noe spesielt fore. Jeg ville bare skrive og oppleve.

Vinduet vender ut mot matsalen: På veggen på motsatt side henger et speil der man kan se meg fotografere ut av vinduet. Man kan også spionere på hva som skjer i vinduet på naborommet (og vice versa). Jeg har vært her en gang før. Da fikk jeg et rom så stort som en volleyballbane. Denne gangen har jeg fått et lite kammers. Slik er livet.

Skrivestilling: Jeg er ikke så flink med kontorpulter.

Hotellfrokoster er noe av det beste jeg vet. Jeg våkner opp, husker ikke hvor jeg er, så husker jeg hotellfrokosten. 

 
Ute snødde det sidelengs. 
På veien til biblioteket fant jeg en bokhandel. Likte Virginia Woolf pocketbøkene.
Gunnhild Øyehaug på svensk: Denne boken fikk meg til å forstå at det finnes norske bøker som er skrevet for meg.

Skrev i et par timer på biblioteket før jeg dro til haiene.


Fint sted å skrive. 

Gøteborgs Konstmuseum
Sarah Cooper og Nina Gorfer/ My quiet of god: Fotografier fra Kirgisistan inspirert av 1800-talls malerier.
Tittelen på denne utstillinga var det beste.
Til slutt hørte jeg studenter fra Litterär Gestaltning lese tekstene sine i poesihörnan på Stadsbiblioteket. De var så fine og inderlige at jeg kunne ikke forstyrre ved å fotografere.

4 Comments

  1. Hei, ja det kan jeg gjøre. Jeg er der ganske ofte, så jeg kan tenke på det til neste gang, slik at jeg får noen fine bilder med. Jeg bodde der for noen år siden, men de beste uavhengige bokhandlene fra den gang er faktisk nedlagt. Kanskje finnes det noen nye, men jeg har ikke oppdaget de. Hvis du skal dit snart så bare send meg en mail så kan jeg gi en liten innføring, i mer enn litteratur. De har for eksempel en fin vintagebutikk som heter Ragtime.

    Reply

Legg inn en kommentar