Shakespeare, selskapet, forlovelse(?)

(Foto: Kristine Kleppo)

I 37 rue de la Bucherie i Latinerkvarteret i Paris, ligger bokhandelen Shakespeare and Company. Siden 1951 har den vært et hjem for reisende forfattere og litteraturinterresserte som befinner seg i Paris.

De arrangerer også jevnlig opplesninger, som regel på mandager, hvor man kan få høre amerikanske poeter og forfattere lese, gjerne fra noe de holder på å skrive eller som de akkurat er i ferd med å gi ut.

Det koster ingenting og atmosfæren er intim og gjestmild. Om du er i Paris på en mandag rundt klokka sju er det ingen ting jeg kan anbefale mer enn å dra hit.

Bokhandelen har to etasjer. Den første er en ren bokhandel, mens den andre er lesestue, bibliotek og skrivestue med et piano og soveplasser til reisende.

Første etasje (Foto: Kristine Kleppo)
Annen etasje (Foto: Kristine Kleppo)

Paris er et slikt sted der det alltid er mer å se, men om man bare trenger å ta det med ro og sitte stille er dette er fint sted å være med en bok eller en notatblokk.

Shakespeare and Company har hatt besøk av mange store forfattere opp gjennom tidene, blant annet Hemingway, Anaís Nin, Henry Miller og en rekke beatforfattere. De tiltrekker seg derfor en jevn strøm av turister som sniker seg mellom bokhyllene for å fotografere, men det gjør ingenting.

Det sitter alltid folk foran bokhandelen og leser bøker, prater eller sitter stille og tar innover seg atmosfæren, som er akkurat slik man håper at atmosfæren i Paris skal være. Om våren er kirsebærtrærne i full blomst og om sommeren er det lille gressområdet foran full av lavendel.

Jente leser utenfor Shakespeare and Company (Foto: Kristine Kleppo)

Jeg var i Paris i to uker i sommer, hørte på opplesninger, drakk gratis vin og ble blant annet kjent med to stamgjester. Etter en uke fridde den ene foran bokhandelen.

3 Comments

Legg inn en kommentar