Redaktør i Vagant Audun Lindholm kommenterer blogger/kritikk-debatten

vagant_farge
Redaksjonen i Vagant, med ansvarlig redaktør Audun Lindholm i spissen (Foto: Cappelen Damm)

Ansvarlig redaktør i Vagant Audun Lindholm har skrevet et innlegg i kommentarfeltet for den opprinnelige kommentaren jeg skrev om Vagants kritikk av bokblogger.

Her er noen utdrag:

«…det bekymringsverdige ved en del bokblogger er ikke amatørismen (amatør kommer fra lat. amare, «å elske» – hvem kan være mot dét?), men konsumfokuset. Det publiseringsverktøyet en blogg er, står som en daglig oppfordring til kritisk selvstendighet; det må være lov å spørre hvor godt disse mulighetene blir utnyttet.»

Han skriver videre:

»
Flere sier både i denne diskusjonstråden og på bloggen Aroundbooks at Ellefsen etterlyser en mer akademisk bloggkultur. Hvor gjør han det? I Vagants spalter forsøker vi å snarere unngå å dele opp lesere i «akademikere» og andre grupper. Denne typen målgruppetenkning er så vidt jeg kan skjønne grunnleggende udemokratisk: Den er markedets versjon av leveregelen «skomaker, bli ved din lest». Når Ellefsen snakker om «faglighet», er det nok snarere med henvisning til litteraturkritikkens tradisjoner. Denne har i Norge som regel vært ubundet av akademiske institusjoner. (Av Vagants p.t. seks redaksjonsmedlemmer, har kun tre universitetsgrader.)»

Det lot seg vanskelig gjøre å stykke opp denne. Les heller hele her.

Diskusjonen kan lett følges videre ved å gå inn via «Topp fem»-linken i kolonnen til høyre på bloggen.

Legg inn en kommentar