Picasso på lønsj

I dag har jeg vært på skattejakt hos Cappelens Forslag, og jeg vet ikke om noe bedre sted å dra på skattejakt enn akkurat der.

En hundrelapp og jeg fikk denne kokeboka.

Alice B. Toklas er ikke hvilken som helst kokk. Hun var dama til en viss Gertrude Stein, som hadde litterær salong i 27 Rue de Fleurus i Paris på begynnelsen av 1900-tallet.

Hit kom Pablo Picasso, Ernest Hemingway, Ezra Pound og en hel del andre intellektuelle og kunstnere som vanket på venstre bredde av Seinen på den tiden.

Hvis du har sett Woody Allens «Midnight in Paris» så var det altså her i Rue de Fleurus at Alice B. Toklas lagde mat til skarer av sultne og mer eller mindre blakke kunstnere. Hun hadde lenge hatt lyst til å skrive bok, men turde ikke å gjøre det før etter at Gertrude Stein døde.

Det ble denne kokeboka. Alice B. Toklas Cookbook inneholder en blanding av opppskrifter og anekdoter om hvordan det var å lage mat i Steins hus. Den inneholder også oppskriften til en svært berømt hasj-brownie. Jeg lager ikke slikt, men det kan bli artig å prøve noen av oppskriftene her på bloggen.

Legg inn en kommentar