Mars måned multilesing

Om noen har lest «Om meg»-seksjonen på denne bloggen så vet de litt om hvordan jeg leser.

Jeg er ikke en god multitasker, men fordi jeg skriver liker jeg også å utforske forskjellig språk og forfatterstemmer. Jeg har ikke tålmodighet til å gjøre det i tur og orden.

Når jeg leser èn bok, trenger jeg å minne meg selv på at det kan gjøres på en helt annen måte. Slik blir det til at jeg begynner på mange forskjellige bøker parallellt.

Det er ikke en metode jeg vil anbefale. Snarere tvert imot. Det er vanskelig å bli ferdig med bøker, og det er en slags effektiv måte å bryte ned hele prosessen ved å lese bøker på.  Likevel må jeg innrømme at jeg elsker den litt.

Her er et utvalg av bøkene jeg leser nå:

Kathy Acker: Hun er en slags tekstanarkist. Jeg tror at man kan lære å skrive modig av Kathy Acker, kanskje ikke så modig som henne men likevel. Hun skrev om ting jeg ikke tør å tenke en gang. Noen ganger skriver hun dårlig, men hun er så god til å skrive dårlig at det blir bra likevel. Når jeg står fast leser jeg Kathy Acker.

Stig Sæterbakken X 2: Boken til venstre har jeg hatt lenge, men jeg begynte ikke å lese den før den dagen jeg fikk høre at Stig Sæterbakken var død (skammer meg litt over det). Da sto jeg allerede på venteliste på Gjennom natten. Jeg antar at sjansene for å fornye låne er små, derfor begynte jeg å lese den også.

Virginia – Biografi av Leonard Woolf : Denne er skrevet av mannen til Virginia Woolf. Han skriver mye om hvordan Virginia Woolf jobbet med skrivingen, hvordan hun kjempet med seg selv og hvordan han forsøkte å beskytte henne. Veldig interessant, men han skriver selvfølgelig ikke like godt som henne.

Virginia Woolf: Akkurat nå leser jeg Mrs Dalloway. Dette er en monsterbok, man nesten ikke orker å håndtere selv når man er hjemme. Derfor har jeg også lånt en liten Woolf-bok på biblioteket, men den har jeg ikke begynt å lese ennå.

Susan Sontag: Noen ganger må jeg innrømme at  å lese Agora er som å forsøke å pulverisere murstein med fingrene (Derfor gjør jeg det ofte i badekaret). Likevel, det er et  fantastisk tidsskrift dersom man lenge har gått og tenkt at man vil vite mer om hva en person dreier seg om, men man ikke vet hvor man skal begynne. Susan Sontag er en slik person for meg. Jeg visste lite om Sontag før jeg begynte å lese denne. Agora gir en grundig introduksjon til forfatterskapet med både tekster om og av henne. Redaktør er Kaja Scherven Mollerin som denne uken fikk Kritikerprisen som beste kritiker. Gratulerer!

Jennifer Egan: Dette er en av bøkene Egan skrev før «A visit from the Goon Squad». Jeg liker måten hun klarer å balansere en slags sarkastisk humor med oppriktighet. Hun har en smart styrke i det hun skriver som minner meg mye om J.D. Salinger. A visit from the Goon Squad er anmeldt her.

2 Comments

  1. Takk! Ja, den anbefales. Han anså seg selv som gift med et kunstnerisk geni. Det må være en rar følelse.

    Reply

Legg inn en kommentar