Kommafeil liker fransk omslagsdesign

fransk1
Jeg begynte å lære fransk etter å ha vært i Paris på interrail en sommer. Når jeg er på et fremmed sted og vil føle meg hjemme er det alltid bokhandlene som trekker meg inn.
Akkurat da var bonjour og merci stort sett det eneste jeg kunne si, og så stod jeg altså blant bøkene på Gibert Jeune-bokhandelen ved St. Michel i Paris og skjønte ingenting.
Jeg tenkte at om jeg bare kunne beherske ordene i disse rommene så ville jeg forstå og bli glad i denne kultiverte og litt arrogante kulturen som på samme tid fikk meg til å føle meg totalt fremmed og helt hjemme.

I sommer dro jeg tilbake til Gibert Jeune og fordi jeg fortsatt ikke kan lese bøkene (fransken min ligger litt under Den lille prinsen-nivå), tok jeg bilder av de jeg ville lese.

Har Dag Solstad tatt patent ren enkel omslagsdesign i Norge? I Frankrike ser halvparten av alle omslag ut som Solstad-bøker. Omslagene i seg selv blir på en slags hyllest til ordene. Leseren får en klar beskjed om at hun/han må lese boka for å få vite hva den har å fortelle.
En eller annen fransk forfatter,
Min favoritt. Jeg skulle ønske jeg kunne få denne jenta som en plakat på veggen, Hun er så vakkert rasende.
Sara! Enda jeg tror jeg liker det originale svenske (og norske) omslaget bedre.
Se hvordan Cheever lener seg til Joyce Carol Oates.
Mer om Paris:

Shakespeare and Company: Den fineste bokhandelen

2 Comments

  1. For en fin bloggpost! Jeg tror også at noe i verden blir bedre av å kunne fransk, så jeg tenkte: hvis jeg bare leser meg gjennom denne Francoise Sagen-novellesamlingen på fransk uten å kunne et ord fra før, så kommer jeg til å kunne språket etterpå. Så jeg gjorde det, men jeg kan fortsatt ikke fransk. Jeg kan derimot faktisk LITT mer fransk, og det er jo noe.

    Reply
  2. Takk! Jeg ville også gå rett på de interessante bøkene, men kom frem til at det var best å begynne fra grunnen av, med hva du heter, favorittfarger og hvor er veien til. Det er vanskelig nok, og blir ganske gøy når du begynner å beherske det. Det kommer en oppfølger med norske bøker i franske omslag snart.

    Reply

Legg inn en kommentar