Hva leser du?

Det er det meningen at skal bli en serie der jeg spør folk om hva de leser. 

Først ut er min fine veninne Therese. En av hennes største litterære bragder er å lese hele «Ringenes Herre» høyt for lillebroren sin.

Therese leser «Skuret» av WM Paul Young Foto: Kristine Kleppo

Hva leser du?
Jeg leser en bok som heter «Skuret», som er skrevet av W.M. Paul Young.

Hva handler den om?
Boken tar opp mange spørsmål som onskapens problem – Hvordan Gud kan finnes i verden der småjenter blir drept. Boken viser smerten i å gjøre seg selv til dommer over Gud og verden. Den er også en kritikk av vår trang til systemer og til makt i politikk, økonomi og religion. Dette er institusjoner, hierarkier og relasjoner som legitimerer at noen får igjennom sin vilje. Boken er kritisk til menneskes søken etter uavhengighet og selvrealisering, og peker på at vi trenger fellesskap og likeverd i dette og ikke minst kjærlighet. Gud er kjærlighet.

Hvordan fikk du boka?
Jeg fikk den av moren min til jul. Da hun ga den til meg sa hun: dette er en hjertebok. Ikke les den med litteraturkritiske øyne, men åpne deg for underet. For inne i skuret møter du en fantastisk verden, møt den med hjertet. Hun undertegnet boka. Kjære Therese. tro, håp og kjærlighet. fra din mor. 

Vil du anbefale den videre?
 Ja. Bokens budskap er fint, og den er vakker og viktig om ikke i form så i innhold.

Hvis du vil være med i denne spalten så kan du svare på spørsmålene ovenfor og sende et bilde av deg selv med boken til dearkristine(a)gmail.com.

3 Comments

Legg inn en kommentar