Frøken detektiv nr 22: Fröken detektiv og det mosegrodde huset

Kommafeil tar opp arven etter Nancy Drew og begynner et detektivarbeide etter gamle bokcovere.
Jeg følte meg som en detektiv da jeg snikfotograferte denne med spionkameraet mitt (les: mobiltelefonen) på en bruktsjappe her i Oslo. I frykt for å bli oppdaget av fyren bak disken skalv jeg litt på hendene. Derfor er det ikke helt i fokus (Det kommer flere).
Denne forsiden liker jeg kjempegodt. Jeg liker at Nancy kan gå med musefletter og fortsatt se modig og smart ut. Hun er skadet, men det ser absolutt ut som om hun vet hva hun holder på med. Til og med klærne hennes er bra. Hun kler skjorta og den blå buksa. Kan ikke HM lage en Nancy Drew-kolleksjon? Jeg skulle vært første jente i kø foran døra.

Det er så mye drama i dette bildet, måten flammene lyser opp håret og huden hennes. Bildet sier ikke så mye om tittelen. Det er fascinerende hvordan forfatterne kan ta kjedelige ting som et mosegrodd hus og gjøre det spennende. Hva er det med det mosegrodde huset? Noen som husker?


Har du en Frøken Detektiv bok? 
Ta gjerne et bilde av forsiden og send det på mail til dearkristine (a) gmail.com. Husk å inkludere nummeret og den fullstendige tittelen. Skriv gjerne noen ord om hvor boka kommer fra og hvilket forhold du har til Frøken Detektiv.

Jeg tar også imot donasjoner av bøker, send meg en mail og jeg gir deg adressen min.

Tidligere covere:

Frøken detektiv nr 41: Detektiv Nancy Drew og den mystiske sekkepiper

5 Comments

  1. Den har jeg! 😀
    Har knipset to av de eldre bøkene i samlingen min,"Detektiv Nancy Drew og mysteriet med spøkelseshesten" og "… og apemysteriet". Bilde.
    Jeg har flere bøker som er eldre og med finere forsidebilde enn disse, men jeg får gjøre det til et prosjekt å fotografere samlingen når jeg har min egen leilighet og ikke skal pakke flyttelass flere ganger 😉

    Reply
  2. Å, Frøken Detektiv …! Min aller første Frøken Detektiv bok var nr. 23 Frøken Detektiv og den mystiske klokke, som jeg må ha lest utallige ganger. Siden ble det mange flere, sammen med Hardy-guttene. Har dessverre ikke bøkene her, men hvis jeg husker det, skal jeg ta bilde når jeg er på hytta i jula. Tror de befinner seg der.

    Reply

Legg inn en kommentar