Endelig, The Paris Review!

Hver eneste dag i nesten en måned nå har jeg vridd om nøkkelen på postkassa mi og håpet håpet håpet at det skulle ligge en utgave av «The Paris Review» der. I går kom det endelig. Jeg har nemlig begynt å abonnere.

The Paris Review er et litterært magasin som ble grunnlagt på begynnelsen av 50-tallet i Paris av den legendariske redaktøren George Plimpton. I begynnelsen holdt redaksjonen til i den legendariske bokhandelen Shakespeare and Company.

(Les mer om Shakespeare and Company: Den fineste bokhandelen)

Nå har de flyttet til New York. I april i 2010 tok forlagsredaktør Lori Stein over som redaktør av The Paris Review, og bladet har blitt relansert. Etter å ha oppdaget blant annet Jonathan Franzen er Stein en figur med respekt i amerikansk forlagsbransje. En av de første tingene han har gjort i The Paris Review er å legge alle de legendariske intervjuene magasinet har gjort med forfattere i løpet av årene ut fritt tilgjengelig på nett. Slik ble deres nyoppussede nettsider øyeblikkelig en av de viktigste resurssene for litteratur på internett.

Vinterutgaven av The Paris Review inneholder blant annet et intervju med Jonathan Franzen, som jeg nå pløyer meg gjennom på lydbok. Jeg har ikke åpnet bladet en gang ennå, men håper å få lest det ut i løpet av uka. Da skal dere få en anmeldelse.

I mellomtiden, her er en underholdende trailer for bladet:


The Paris Review, Winter 2010 from The Paris Review on
Vimeo.

En ting til:

Takk takk til alle som kom på lanseringen av Mopp i går. Det var veldig gøy å lese for dere, selv om jeg holdt på å besvime av skrekk der jeg stod på scenen. Jeg sitter igjen med en bestemt følelse av at Mopp er på en stigende kurve nå. Det var uforglemmelig. Bilder fra festen vil komme senere.

2 Comments

  1. Jeg har vurdert å abonnere på Paris Review, men ikke kommet så langt. Skriv gjerne litt om hvordan du oppfatter tidsskriftet når du har fått lest litt i det!

    Reply

Legg inn en kommentar