En pris og en ponni

Foto: Wikipedia Commons

– Jeg skal kjøpe en hest for pengene, sa den svenske poeten Aase Berg til Aftonbladet da hun vant deres årlige litteraturpris denne uken.

Hun fikk prisen for diktsamlingen «Liknöjd fauna«, som høres ut som et slags hønenes svar på «Animal Farm».

Jeg skal snart gjøre meg klar til å trosse snøføyka for å hente den på postkontoret. Anmeldelse kommer senere.

Når det gjelder ponniene, jeg mener hester og forfattere, så husker jeg vagt en annen forfatter som også skulle kjøpe seg hest da hun vant en pris.

For et par år siden intervjuet jeg den australske ungdomsforfatteren Sonya Hartnett, og i foredraget hun holdt da hun mottok Astrid Lindgrens minnepris samme år forteller hun at hun alltid har vært misunnelig på Pippi fordi hun har en hest på verandaen. Hartnett  avsluttet med å si at nå kan hun endelig også kjøpe seg en hest. Men det ble ikke slik.

Da ser det lysere ut for Aase Berg. Hun har allerede bestemt hva slags hest hun skal kjøpe for pengene Aftonbladet gir henne. Det skal være en russisk baskhirhest. Disse hestene har en pels som får de til å ligne gigantiske kosedyr.

– Jeg liker den ordløse kommunikasjonen og er lei av babbel, sier poeten.

 

Anbefalt videre lesning:

Den unge svenske poeten Matilda Roos har skrevet diktsamlingen «Bli» der hester er et gjennomgående tema.

 

 

 

2 Comments

  1. Gøy! Hvis jeg blir forfatter og vinner pris, skal jeg også kjøpe meg en hest. Baskirhesten, forresten, er den eneste hesterasen som allergikere kan ha. Pelsen dens er unik!

    Reply
  2. Veldig fin pels, man får liksom lyst til å legge seg ned på hesteryggen og la den ri avgårde.

    Jeg vet ikke hva jeg ville kjøpt, mye kjedeligere enn en hest er jeg redd, kanskje bare tid til å fortsette å skrive, leid ei hytte ved vannet i et halvt år.

    Reply

Legg inn en kommentar